dissabte, 23 de febrer del 2013

Muhammara

Muhammara
Al pot del Turmix, posem 100g de nous prèviament torrades a la paella sense oli, 2 tbsp de pa ratllat (o 1 o 2 torrades), 1 1/2 tsp de comí mòlt, una mica de pebre negre, 1/4 tsp de canyella, 1/4 tsp de pebre vermell (dolç o picant, al gust), 3/4 tsp de sal, 1 tbsp de suc de llimona, 400g de pebrot escalivat, 1 gra d'all i 100ml d'oli d'oliva.

Ho triturem tot mirant que no quedi del tot desfet, és bo trobar-se els trossets de nou al menjar-ho. Per això, al posar els ingredients, cal tenir en compte que va millor posar les nous primer perquè quedin al fons del got i que el pebrot quedi a dalt.

Servir en una plat amb un raig d'oli. Es pot menjar amb pa de pita o torradedes. Es pot acompanyar amb hummus i mutabal, que són altres classes de "pasta" o "puré" per untar.

Aquesta recepta és d'orígen sirià, però també es troba a la cuina palestina i libanesa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada