dissabte, 23 de febrer del 2013

Falafel

Falafel
La nit anterior, posem en remull 400g de cigrons.

Escórrer i assecar bé els cigrons. Posem la meitat dels cigrons al got de la TM31 juntament amb 3 grans d'all a trossos, 1/2 ceba a daus i un manat de julivert i coriandre a trossets. Ho triturem amb el turbo i mica en mica, abaixant sovint, amb una espàtula, el que s'enganxa a les parets del got i vigilant que tot plegat no quedi massa triturat, tipus puré. Ho passem a un bol de vidre gran i repetim tot igual per a l'altra meitat dels cigrons.

Preparem, a part, una barreja de 3 tbsp de farina, 2 tsp de sal, 1 1/2 tsp de comí mòlt, una mica de pebre negre, 1/2 tsp de llavor de coriandre molta, 1 tsp de bicarbonat. Ho afegim al triturat de cigrons.

Formem "croquetes" amb dos culleres de sopa i després, amb les mans, li acabem de donar la forma de bola una mica aplanada. Si es vol, es poden passar les boles per un recipient amb sèsam (amb una mica n'hi ha prou).

Fregir en un cassó no massa gran amb 1/2 litre d'oli de girasol ben calent. S'ha de vigilar al moment de posar-les que no s'enganxin al fons. Es poden aguantar amb una forquilla al moment d'entrar-les a l'oli i deixar-la anar a poc a poc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada