diumenge, 6 d’octubre del 2013

Soft pretzels


Soft pretzels.
Barrejo 1 tsp de llevat sec i 1 tbsp de sucre en 225g d'aigua tèbia i ho deixo reposar 5 min. Després hi afegeixo 400g de farina, 1 tsp de sal i 40g de mantega ben tova. S'ha d'amassar força estona perquè la massa ha de quedar molt esponjosa (jo he fet 5min. amb la TM31). Deixo reposar en un bol gran, amb una mica d'oli perquè no s'enganxi, mínim 1h o fins que dobli la massa.

Amb aquesta mida de farina he fet 10 parts (67g cadascuna, aprox.). Amb cada bola s'ha de fer un xurro ben llarg, d'uns 3 pams, treballant-lo amb compte perquè no es trenqui. No s'ha d'enfarinar la taula, millor sucar-se les mans amb una mica d'oli. Un cop formats els pretzels els deixo a la safata del forn amb paper d'enfornar. A l'enllaç del Youtube es veu bé com fer-lis la forma.

1a cocció

Un una paella fonda hi poso 1,5l. d'aigua amb 30g de bicarbonat sòdic i ho faig bullir. Es couen els pretzels un per un, durant 1min. i prou. No s'enganxen gens: al principi van al fons de la paella però després floten. Passat el minut es retira el pretzel de l'aigua i es deixa a la safata del forn.

Un cop bullits es pinten amb ou batut. Jo ho he fet amb ou i llet i també han quedat bé. Després s'hi afegeix un polsim de sal per sobre a cadascun.

2a cocció

Hem de tenir el forn precalentat a 180ºC. Coure uns 8min: primer 4min només baix, els 4min últims dalt i baix perquè quedin ben daurats. Jo he posat la safata a l'altura 2/5 del forn.

Si volem fer soft pretzels dolços se'n couen uns quants sense sal per sobre i quan els treiem del forn els pintem amb mantega i hi tirem canyella i sucre glass pel damunt.

Pretzels amb canyella i sucre.
Més informació:
http://www.youtube.com/watch?v=92sXZbdKiec (German Pretzel Recipe)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada