diumenge, 9 de desembre del 2012

Pastís de formatge

Buscant alguna recepta tipus German Cheesecake o NY Cheesecake...

Nota prèvia: cal que tots els ingredients estiguin a temperatura ambient.

Barrejar 500g de formatge tipus Philadelphia amb 100g de sucre blanc. Un cop ben barrejat, afegir 1 tbsp de farina blanca i barrejar altre cop. Després afegirem dos ous batuts, mica en mica, mentre anem remenant. Al finar hi posarem 70g de nata 35%mg, 1/2 tsp d'essència líquida de vainilla i la pell ratllada d'1 llimona.

Es poden omplir 12 motlles de magdalena per fer pastissets individuals (mini), que posarem dins els motlle metàlic de fer muffins. I el que sobra en un bol de vidre per fer un altre pastissat mitjà.

Temps de cocció. Per als mini, 10min a 180º, dalt i baix, i després 15min a 125º només baix. Si cal, 5min més per daurar. Per al pastís mitjà, 10min a 180º, 20 a 125º i una mica més per daurar.

Durant la cocció el pastís pujarà bastant i després al refredar-se baixarà. És normal. Cal que no quedi excessivament cuit, sinó serà ressec.

Encara no l'he fet en motllo gran, i no sé els temps.

Base de galeta (opcional). Si es vol es pot fer una base de galeta tipus Digestive, amb mantega desfeta i una mica de sucre. Però a mi em va agradar més el pastís sense galeta. Un cop ben fred es desenganxa bé al fer les porcions del pastís mitjà. I amb els petits no hi ha problema perquè són motllos de paper o de silicona i es desenganxen molt bé. Els de silicona van millor que els de paper.

Més informació:
http://www.youtube.com/watch?v=mIDrxv39EUY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada