divendres, 7 de desembre del 2012

Rotllets de canyella

Rotllets de canyella "suecs"
Massa de pa dolç

Moldre 60g de sucre blanc i la grana de 12 cardamoms. Afegir els ingredients líquids: 150g de llet sencera, 100g d'aigua i 60g d'oli d'oliva suau, i barrejar. Afegir 500g de farina de força barrejada amb 11g de llevat fresc desfet entre la farina i 11g de sal. Amassar. Fermentació: 2h mín.
Notes sobre l'amassat. Mètode bertinet: reservar una mica de farina, segurament no caldrà tota. Amb la TM31: 4 min i després afegir mica en mica culleradetes d'aigua per intentar deixar la massa amb el màxim d'humitat però que es pugui desenganxar del got.

Per fer els rotllets

Un cop fermentada la massa l'extenem amb l'ajut del rodet de fusta, intentant que quedi una forma rectangular (60x30cm aprox). La taula s'ha d'enfarinar bé perquè sinó no ho podríem desenganxar. A sobre la massa hi posarem mantega a temperatura, de manera que quedi tot ben sucat, i per damunt hi posarem molta canyella en pols i sucre morè. Ho enrotllem de manera que ens quedi la peça el més llarga possible. Segellem la massa. Tallem amb un fil els rotllet. Va bé tallar per la meitat i cada peça per la meitat altra vegada. En deuen sortir 16 o 20 rotllets. Coure a 180ºC els primers minuts 10min, després baixar una mica la temperatura. Temps total: uns 15 o 20 min, segons si posem els rotllets tots junts o separats.

Conservació: es poden congelar.

Més informació:
https://www.youtube.com/watch?v=yno_JaLvfOc (Cooking with Paul)
https://www.youtube.com/watch?v=Kibux6TUXMg (Laura Vitale - Laura in the Kitchen)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada